Tanácsok és hibák, melyek a fogselyem használatához köthetőek (folytatás)


Tanácsok és hibák, melyek a fogselyem használatához köthetőek (folytatás)

Előző blogunkban már megosztottunk Önökkel néhány tippet, amik a helyes fogselyem használatát teszik lehetővé. Íme, még néhány, amiket reméljük ugyancsak hasznosnak ítélnek majd.
1. Mindig tiszta fogselyemmel dolgozzunk:
Igen lényeges, hogy ha lepedéket távolítottunk el egy fogközből, utána tekerjünk le pár centimétert a szálból, hogy a következő fogaknál már érintetlen, tiszta fogselyemmel dolgozzunk. Ennek hiányában a lepedék könnyen átkerül egy fogközről a másikra és teljesen feleslegesen töltjük időnket eme higiéniai eszköz használatával.
2. Finom mozdulatokkal dolgozzunk:
Sokan számolnak be fogselymezést követő ínyvérzésről, ami a nem megfelelő mozdulatoknak tudható be. Gyakran túl erősen pattintjuk a fogak közé a szálat, illetve nyomjuk azt a fogakhoz, egy rossz mozdulat következtében pedig az megcsúszhat és vérzést okozhat.
3. Hátsó fogak tisztítása is fontos:
Előfordul, hogy a fogselyem használatának elsődleges célja a megfelelő esztétikai megjelenés elérése. Ennek következtében pedig megfeledkeznek a hátulsó fogakról és csak a szabad szemmel is jól látható felületek kitisztítására szánnak időt. Viszont arra is gondolni kell, hogy rágás közben leginkább a hátsó fogak vannak igénybe véve, tehát a lepedék legjava is ott található. Tehát nem ússzuk meg a fogbetegségek kialakulását, ha csak az első fogak ápolására fókuszálunk.
Vissza a cikk listához