Őszintén a fogszabályozóval járó kellemetlenségekről (2. rész)


Őszintén a fogszabályozóval járó kellemetlenségekről (2. rész)

Folytassuk az előző cikkünkben elkezdett kellemetlenségek felsorolását, amik a fogszabályzó viselése közben jelentkezhetnek.

A következő a fogszabályozó közé szorult ételmaradékok jelenléte. A fogszabályozóval ugyanúgy lehet enni, mint nélküle, ám az étkezések után érdemes fogat mosni vagy alaposan kiöblíteni a szánkat, hogy a fogszabályzó alá szorult ételdarabok ne maradjanak ott a nap végéig. Praktikus, hogy ha mindig van nálunk egy mini fogkefe és fogkrém, amivel étkezések után gyorsan átmoshatjuk a fogainkat. Ebben az időszakban egyébként is nagyon kell figyelni a fogak tisztítására, mert a beszorult ételdarabok nem csak kellemetlen látványt nyújtanak, hanem szájszag kialakulásához is vezethetnek, hosszabb idő után ínygyulladáshoz illetve szuvasodáshoz.

A fogszabályzás időszakában szintén nagyon hasznos, ha van lehetőségünk naponta szájzuhanyt használni. Ezzel a készülékkel remekül elérhetők a fogkefe által nehezen elérhető helyek is, a szájzuhany képes eltávolítani a lepedéket az ilyen helyekről is.


Vissza a cikk listához