Hogyan tisztítsuk a fogszabályzónkat otthon? (1. rész)


Hogyan tisztítsuk a fogszabályzónkat otthon? (1. rész)

2020 plusz terheket rótt gyakorlatilag mindenkire. Szinte nincs olyan ember a Földön, akinek az életében ne hozott volna apróbb vagy nagyobb változásokat a vírus.

Fogorvoshoz is nehezebb volt eljutnunk, így a fogszabályzó készüléket viselő páciensek havi, vagy időszakos kontrol vizsgálatai is elcsúszhattak. Amíg ez az áldatlan állapot fennáll, érdemes még nagyobb hangsúlyt fektetnünk fogaink otthoni tisztítására, és ez nem csak a fogszabályzó készüléket viselők számára kiemelten fontos.

A rendszeres és alapos tisztítással hosszabb ideig őrizhetjük meg fogaink épségét. De hogyan érdemes a fogszabályzó készüléket otthon tisztán tartani? Talán az első és legfontosabb, hogy a fogszabályzó készülékhez ajánlott fogkefét válaszunk és ezt használjuk. A speciális fogkefe, vagy egy elektromos fogkefe használata sokkal könnyebbé teszi a fogszabályzó és fogak megtisztítását.

Ügyeljünk rá, hogy akár havonta, de háromhavonta mindenképp cseréljünk fogkefefejet, vagy fogkefét. Ez a fogszabályzót nem használok számára is ajánlott.

fogszabályzó általában a fogak külső felületére van rögzítve, itt nagyobb valószínűséggel több lepedék képződik, ezért a fogak külső felületének tisztítására kiemelten ügyeljünk, majd ezután tisztítsuk meg teljes fogsorunkat is.

Vissza a cikk listához