Hogyan szabaduljunk meg az éjjel hirtelen ránk törő fogfájástól?


Hogyan szabaduljunk meg az éjjel hirtelen ránk törő fogfájástól?

A fogfájás igen kínzó tud lenni és roppant bosszantó dolog, főleg éjszaka. Ha megébredünk a fogunkba nyilalló, lüktető fájdalomtól az alvás, vagy újra elalvás igen nehézkes már. A fogfájás enyhítésére számos módszer létezik, ezek közül mutatunk be most párat.

A vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók sok ember számára jelentenek gyors és egyszerű módszert az enyhe, vagy közepes erősségű fogfájás csillapítására. Fontos, hogy mindig tartsuk be a betegtájékoztatóban szereplő utasításokat és a javasolt adagnál ne szedjünk be többet.

Ha a fogfájásunk a fájdalomcsillapító szedése ellenére sem mérséklődik, keressük fel fogorvosunkat és konzultáljunk vele, hogy milyen más lehetőségeink vannak, hiszen lehet, hogy egy olyan fogászati probléma okozza a fájdalmat, amelyet a fogorvos gyorsan kezelni és orvosolni tud, ami után nem is lesz szükségünk már gyógyszerre.

A hideg borogatás, mint például a törülközőbe csomagolt jégzsák használata az arcon, csökkentheti a fogfájás okozta panaszaink intenzitását és segíthet abban, hogy újra el tudjunk aludni.

Néhány ember számára a fej felemelése egy vagy két kiegészítő párnával enyhíti a fájdalmakat annyira, hogy vissza tudjanak aludni. A borsmenta tea is segíthet az enyhébb fogfájás csillapításában.


Vissza a cikk listához