Hatásos-e az olajjal történő szájöblögetés?


Hatásos-e az olajjal történő szájöblögetés?

El se hinnénk, hogy világszerte milyen őrült összegeket költenek az emberek a fogfehérítés céljából, illetve, hogy mennyi pénzt szánnak otthoni fogfehérítő termékekre.

Rengeteg készítmény közül lehet választani, ha a fogfehérítés a cél. A legtöbb fogfehérítő árucikk azonban a fogak fehérítéséhez szükséges vegyszereket tartalmaz.

Ha fehérebb fogakat szeretnénk, de el akarjuk kerülni a vegyi anyagokat, számos olyan lehetőség kínálkozik, amivel a fogfehérítés otthon is biztonságosan elvégezhető. Bizonyos ételek megfesthetik fogunk külső rétegét. A lerakódásoktól is elszíneződhetnek, besárgulhatnak fogaink. A Streptococcus mutans az egyik leggyakoribb baktériumtípus, amely a fogakon megtapadó lepedékben elszaporodva ínygyulladást okozhat.

Az egy evőkanálnyi kókusz-, napraforgó-, vagy szezámolajjal történő szájöblögetés egy hagyományos indiai népi gyógymód, amelynek célja a szájhigiénia javítása. A kókuszdióolaj  laurinsav-tartalma magas, amit a gyulladások csökkentésére és a baktériumok elpusztítására tartanak alkalmasnak. Sajnos egyetlen tudományos vizsgálat sem bizonyította, hogy az olajjal történő öblögetés valóban fehérítené a fogakat. Ez azonban egy biztonságos gyakorlat, és érdemes kipróbálni. Sokan azt állítják, hogy fogaik fehérek és fényesebbek a rendszeres olajjal történő öblögetés után.

Ha azonban nem szeretne kísérletezni és egységesen szép fehér fogsorra vágyik, bízza magát szakemberre és válassza a fogászati rendelőnkben végzett fogfehérítő szolgáltatásunkat.


Vissza a cikk listához