Fogkrém választás


Fogkrém választás

Ma már nem csak a szupermarketekben és drogériákban, hanem a kisebb boltokban is rengeteg féle fogkrém közül válogathatunk. Ez a nagy választék egyfelől nagyon jó, mert mindenki megtalálhatja magának a megfelelő hatású, állagú, ízű és árú fogkrémet, azonban sokan hosszú percekig csak állnak a fogkrémes polcok előtt és nem tudják eldönteni, melyik is lenne a legjobb. Nekik szeretnénk most támpontot adni, hogy milyen szempontok alapján érdemes fogkrémet választani magunknak.

Először is gondoljuk át, hogy van-e valamilyen szájüregi problémánk, amire speciális megoldást szeretnénk. Itt gondolunk a fokozott fogkőképződésre, rossz leheletre, fogfehérítésre, ínyproblémákra vagy fogérzékenységre. Mert bizony minden problémára más összetevők lesznek hatásosak, így valószínűleg nem fogunk egy olyan fogkrémet találni, ami a létező összes gondunkat megoldja.

Nézzük példának az ínygyulladást. Ebben az esetben speciálisan ínyproblémákra ajánlott fogkrémet válasszunk, mert az ebben található hatóanyagok segítik a gyulladás csökkentését és erősítik a fogínyt. Nagyon fontos, hogy a megfelelő fogkrém mellett a fogkefe választásra is figyeljünk oda. A fogkeféket általában 3 erősség szerint osztályozzák: puha, közepesen erős és erős sörtéjű. Akinek ínygyulladása van és hajlamos az ínyvérzésre, az semmiképp ne használjon erős sörtéjű fogkefét, mert hiába használja a jó fogkrémet, ha a durva sörte felsérti újból az ínyét. Nekik a legjobb, ha puha sörtéjű kefét választanak.

A választás további szempontja lehet a termék ára és a minősége. Mindenképpen javasoljuk, hogy a legkedvezőbb árú termék kiválasztása helyett nézzük meg az összetevők listáját, hogy nem tartalmaznak-e egészségre káros összetevőket, például kőolajszármazékokat. Az ilyen összetevőkről már számos listát lehet találni az interneten, így utána lehet nézni még a vásárlás előtt. Nem állítjuk, hogy az olcsó termékek nem lehetnek jók, csak sok esetben az alapanyagok minőségének rovására tudják a gyártók alacsonyan tartani az árat.

Ne feledjük tehát elolvasni az összetevők listáját, kerülni a káros anyagokat tartalmazó termékeket és válasszunk speciálisan a mi problémánkra kifejlesztett fogkrémet


Vissza a cikk listához