Fogászati tippek karantén idejére -1.rész


Fogászati tippek karantén idejére -1.rész

A koronavírus-válság miatt számos fogorvosi rendelő szüneteltette a szokásos fogorvosi ellátás biztosítását. Sok fogorvosi rendelő teljesen bezárt, vagy csak korlátozottan volt nyitva és csak sürgős eseteket fogadott illetve látott el. A fogorvosi ellátás magas kockázattal jár a fogorvosokra és a páciensekre nézve is. A fogorvosok a beteg szájüregében dolgoznak, így lényegében lehetetlen fenntartani az előírt távolságot a kezelések során.

A szigorítások ellenére sem szabad azonban elhanyagolnunk a száj egészségét, mivel ebben az időben a megelőzés kulcsfontosságú annak érdekében, hogy ne kelljen sürgősen felkeresnünk fogorvosunkat.

Íme, néhány tipp, amivel fenntartható az otthoni szájhigiénia.

Naponta háromszor mossunk fogat! Rohanó életvitelünk mellett ez nehezen volt kivitelezhető, azonban mivel most otthon vagyunk szinte egész nap, semmi sem gátol meg minket ebben.

Figyeljünk a helyes fogmosási technikára és ne akarjuk megspórolni a fogmosásra előírt minimum időt.

A karantén ideje alatt hajlamosak vagyunk többet enni, ezért minden alkalommal, amikor eszünk valamit, utána mossunk fogat, vagy legalább öblítsük ki a szánkat bő vízzel.

Végül az optimális szájhigiénia elérése érdekében fontos kiegészíteni a fogmosást szájvíz és fogselyem használatával is.

Vissza a cikk listához