Fogászati kezelés speciális igényű emberek számára


Fogászati kezelés speciális igényű emberek számára

Néhány ember speciális bánásmódra és ellátásra szorul az egyes egészségügyi, így a fogászati kezelés során is. Vannak fogorvosok, akikhez bátran fordulhatunk, ha valamilyen fogyatékossággal élünk, vagy egészségi állapotunk miatt speciálisak az igényeink.

Fontos azonban, hogy vagy a speciális igényű személy, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az ápolásért felelős gondozó, kiskorú esetén a felnőtt hozzátartozó minden esetben tájékoztassa az időpontkérés előtt a fogászatot, mert a fogászatok tudnak megfelelő felvilágosítást nyújtani arra vonatkozóan, hogy lehetséges-e számukra a speciális beavatkozásokat igénylő fogászati kezelés.

Speciális ellátást igényel például az a gyermek, aki nagyon fél a fogorvostól és nem együttműködő. Továbbá a testi fogyatékossággal élő, mentális egészségi problémákkal küzdő felnőttek is ide tartoznak. De speciális ellátás szükséges az otthonához kötött és a hajléktalan embereknek is.

Az ép és egészséges fogak mindenki számára egyaránt fontosak. A speciális fogászati kezeléseket sok esetben a kórházakban, szakorvosi központokban, egészségügyi központokban, vagy mobil klinikákon végzik. A fogorvosok itt olyan embereknek is segítséget nyújtanak, akik speciális ellátásra szorulnak, és képesek szedációval vagy általános érzéstelenítéssel történő kezelésen részt venni.

Vissza a cikk listához