Fogápolási nehézségek idős korban


Fogápolási nehézségek idős korban

A kor önmagában nem domináns, vagy egyetlen tényező a száj egészségének meghatározásában. Az életkor előre-haladtával azonban számos kisebb, -nagyobb problémával és kellemetlenséggel kell szembenéznünk fogaink tekintetében is, hiába a rendszeres fogápolás.

A dentálhigiénia területén is fontos a prevenció, amire a fogászatokban nemtől és kortól függetlenül felhívják a páciensek figyelmét. A helyes fogápolás mellett is kialakulhat például fogaink elszíneződése. Ez bizonyos mértékig a fogzománc alapját képező csontszerű szövet változása és az elszíneződést okozó ételek és italok hatásai miatt következhet be. A fogápolás alap-lépései, mint például a fogmosás vagy a fogselyem használata a kéz és az ujjak ízületi gyulladása esetén nehezen kivitelezhető. A gyógyszerek szedése szintén befolyásolhatja a száj egészségét, és szükségessé teheti a fogászati ​​kezelés és fogápolás megváltoztatását. A rosszul illeszkedő fogsor, vagy a rossz foghigiénia pedig akár szájgyulladást is okozhat.

Ha ilyen, vagy ehhez hasonló tüneteket tapasztalunk, feltétlenül keressük fel fogászatunk szakembereit, akik segítségünkre lesznek majd, hogy milyen fogászati ​​kezelésekkel, módszerekkel és megoldásokkal enyhíthetőek a problémák.


Vissza a cikk listához