A szájvíz titkai (1.rész)


A szájvíz titkai (1.rész)

A szájvíz, vagy más néven szájöblítő alkalmazása csak az utóbbi években vált mindennapos szokássá. Régen csak abban az esetben használtuk, ha a fogorvos valamilyen gyulladás kezelésére külön felhívta erre a figyelmünket. 
Viszont, azt tapasztalva, hogy mennyi pozitív hatása van a szájvíznek, az emberek rutinszerű szokásai is elkezdtek változni, melynek következtében, egyre többen alkalmazzák napi szinten ezt a szájápolási terméket. 
A kereslet alakulásához a kínálat is változott, ezáltal ma már számtalan típusú szájöblítő található a boltok polcain. Leegyszerűsítve, két alaptípust különböztethetünk meg a szájvizek között, melyek közül az egyik a terápiás célú, míg a másik a mindennapos szájöblítő. 
Az első esetében, ahogy a neve is mutatja, speciális problémák felmerülésekor ajánlja a fogorvos. Ezt a típusú szájvizet csak kúraszerűen lehet használni, hiszen hatóanyagai igen erősek, melynek köszönhetően könnyedén tudja kezelni a fennálló szájüregi problémákat (ínygyulladás, afta, stb.). 
A mindennapos szájvizet általános felhasználásra ajánlják, mely célja a szájüreg tisztántartása általi megelőzés. Tehát, eme szájöblítő hatóanyagai képesek például a fogszuvasodás és az ínygyulladás kialakulása ellen tenni.
Vissza a cikk listához