5 érv a fogszabályozó mellett


5 érv a fogszabályozó mellett

A fogszabályozó viselése egy különleges dolog az ember életében. Azt, hogy valaki milyennek éli meg ezt az időszakot nagyban múlik azon, hogy az elérendő célt látja, vagy a fogszabályozás következtében fellépő negatívumokat. Mostani bejegyzésünkben összeszedtünk 5 érvet, amiért jó a fogszabályzó viselése és segít túllendülni a nehezebb napokon.

  1. Trendi. Meglepően hangozhat, de fogorvosok egyöntetűen állítják, hogy a fiatal páciensek sokszor alig várják, hogy feltegyék nekik a fogszabályzó készüléket. Ezt erősíti, hogy valóban rengeteg diáknak (és most már felnőttnek is) van fogszabályzója.
  2. Tökéletes mosoly egy életen át. Ha belegondolunk, hogy a fogszabályozóval eltöltött idő milyen rövid egy egész élethez képest, amit tökéletes és szabályos fogsorral élünk le, akkor nem is annyira vészes az az 1-2 év. A fogszabályozás időtartama persze nagyban múlik a probléma nagyságától, de a 2 év átlagos időtartamnak mondható.
  3. Egészséges fogak. Amellett, hogy a fogszabályzóval szépek és esztétikusak lesznek a fogak, még az egészségüket is befolyásolja. Az egymásra nőtt fogak közötti részeket ugyanis nagyon nehéz tisztántartani, így sokkal nagyobb az esélye a fogszuvasodásnak és az ínygyulladásnak. A fogszabályozós fogsor tehát szép is és még egészséges is.
  4. Önbizalmat ad. A fogszabályzó viselése sokaknál ellenkező hatást vált ki, de pont emiatt nagyon jó lehetőség, hogy erősítsük önbizalmunkat és merjünk emberekkel beszélgetni és megnyilvánulni is úgy, hogy nem vagyunk teljesen „tökéletesek”. Amikor pedig már levették, egyértelműen nagyobb önbizalmat és önelfogadást eredményez a páciensek életében.
  5. Különlegessé tesz. A fogszabályzónak nem kell feltétlenül unalmasnak lennie. A szabályzó rögzítésére nem csak sima fehér gumikat vagy fémeket lehet használni, hanem bármilyen színűt. Érdemes a fogszabályozó orvosnak jelezni, ha valamilyen különleges színt szeretnénk, ami jobban illik az egyéniségünkhöz és szeretnénk kicsit feldobni a fogszabályzót.

Vissza a cikk listához